retail en groothandel

Artificial Intelligence voor retail en groothandel​

De fysieke en online wereld wordt steeds meer met elkaar verweven.
Wensen en behoeftes zijn niet meer altijd even zichtbaar. Verschillende onderzoeken tonen aan dat retailers en groothandels tot wel 340 miljard euro wereldwijd kunnen besparen door het slim inzetten van artificial intelligence in hun onderneming.

Retail en groothandel met AI

waarom AI voor de retail en groothandel?

Het is de grootste uitdaging voor retail (online/offline) en groothandel om te voorspellen wat klanten nu precies als behoefte hebben. Bedrijven zoals Hema zijn daarom artificial intelligence al gaan gebruiken om hun voorraadbeheer te verbeteren. Niets is zo kostbaar als een onverkoopbare voorraad of een voorraad die de liquiditeit verslechterd omdat het al maanden in het warehouse staat.

het belang van innovatie met AI & RPA

Er werkten in 2017 wereldwijd maar 10.000 mensen in de artificial intelligence industrie waarvan 95% bij de enorme multinationals zoals Google en Amazon. Dit betekent dat er maar 500 mensen in de vrije sector werkten aan artificial intelligence.  Dat zijn er inmiddels al wel een aantal meer maar nog steeds te weinig om de andere industrieën een inhaalslag te laten maken.

Omdat artificial intelligence de bedrijfsprocressen zoveel zal veranderen zijn er al regels ingesteld bij de Amerikaanse overheid om overnames van Amerikaanse AI-gerelateerde bedrijven door Chinese bedrijven aan banden te leggen (en dit was voor Trump.). Ook het Nederlandse kabinet ziet ook dat het voor ons land heel belangrijk is technologisch voorop te lopen in artificial intelligence. Daarom zijn er de laatste jaren opleidingen gekomen en wil ze de investeringen in kunstmatige intelligentie verdubbelen en trekt zo’n 1 miljard euro uit om dit te bewerkstelligen. Verder heeft het kabinet een speciaal actieplan intensieve publiek private samenwerking en investeringen voor artificial intelligence uitgeschreven.

Toch geven verschillende grote bedrijven aan dat Nederland de ”boot” mist met artificial intelligence en luiden de noodklok. We gaan niet snel genoeg mee! Tijd voor actie dus!

The journey for most companies, which started with the internet, has taken them through key stages of digitalization, such as core systems modernization and mobile tech integration, and has brought them to the intelligent automation stage. — Deloitte.com

hoe start ik met AI & RPA?

Supplai begrijpt dat elk bedrijf een kern ERP systeem heeft en hierop werkt. De termen artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie (KI), robotic process automation (RPA) en wellicht machine learning of deep learning (lees meer in ons blog) kunnen daarom een ongrijpbare en lastig te begrijpen techniek zijn. Want hoe laat je dit nu op elkaar aansluiten?

Wij vinden dat je je organisatie stap voor stap, proces voor proces moet inrichten op het gebruik van artificial intelligence en zo je bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze oplossingen sluiten daarom ook naadloos aan op uw bestaande systemen. Zie het als een nieuwe app op je telefoon! Wij voegen er gewoon wat aan toe. Laat je in de onderstaande tekst met voorbeelden met artificial intelligence voor retail en groothandel inspireren over hoe jouw bedrijf er binnen nu en 5 jaar uit kan zien.

toepassingen

Financiele accountant en artificial intelligence

financieel en management

Als retailer of groothandel heb je ook te maken met facturen, debiteuren, crediteuren beheer en uiteraard je cashflow management. Op de financiële afdeling zijn veel repetitieve processen waar data mee is gemoeid. Hier is artificial intelligence goed op zijn plek om grote hoeveelheden onge­struc­tu­reer­de data te analyseren of taken uit handen te nemen. Wat voorbeelden:

Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te verzinnen. Laat Artificial Intelligence je werknemers niet vervangen maar verbeteren!

gemakkelijk te koppelen aan o.a.

laat je gegevens achter, en wij nemen contact op!

Bericht verzonden!