Beoordelen van data is niet objectief en kwantitatief maar kan een beoordeling tussen leven of dood zijn. De data is in enorme hoeveelheden beschikbaar en vanwege deze reden wordt AI steeds meer ingezet in de zorg en farmaceutische industrie. Big data is ”dood” aldus NTVG. Het zorgt ervoor dat beslissingen sneller, goedkoper maar vooral beter en accurater worden genomen.
De gezondheidszorg is aan flink wat verandering onderhevig. De kosten lopen op, de wachtlijsten zijn soms lang, er wordt bezuinigd wat zorgt voor enorme werkdruk en de bevolking vergrijst waardoor de druk op gezondheidszorg eigenlijk alleen maar toeneemt. Artificial intelligence is binnen de gezondheidszorg en farmaceutische industrie daarom enorm in opkomst en is als branche een echte voorloper te noemen!
Er werkten in 2017 wereldwijd maar 10.000 mensen in de artificial intelligence industrie waarvan 95% bij de enorme multinationals zoals Google en Amazon. Dit betekent dat er maar 500 mensen in de vrije sector werkten aan artificial intelligence. Dat zijn er inmiddels al wel een aantal meer maar nog steeds te weinig om de andere industrieën een inhaalslag te laten maken.
Omdat artificial intelligence de bedrijfsprocressen zoveel zal veranderen zijn er al regels ingesteld bij de Amerikaanse overheid om overnames van Amerikaanse AI-gerelateerde bedrijven door Chinese bedrijven aan banden te leggen (en dit was voor Trump.) Het Nederlandse kabinet ziet ook dat het voor ons land heel belangrijk is technologisch voorop te lopen in artificial intelligence. Daarom zijn er de laatste jaren opleidingen gekomen en wil ze de investeringen in kunstmatige intelligentie verdubbelen en trekt zo’n 1 miljard euro uit om dit te bewerkstelligen. Verder heeft het kabinet een speciaal actieplan intensieve publiek private samenwerking en investeringen voor artificial intelligence uitgeschreven.
Toch geven verschillende grote bedrijven aan dat Nederland de ”boot” mist met artificial intelligence en luiden de noodklok. We gaan niet snel genoeg mee! Tijd voor actie dus!
The key to unlocking the current healthcare system’s cost-structure problem, lies in transferring time-consuming human tasks to machines, while enabling patients to self-service their care needs where possible. That will reduce the amount of human labor required to keep more people healthier. — Forbes.com
Supplai begrijpt dat elk bedrijf een kern ERP systeem heeft en hierop werkt. De termen artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie (KI), robotic process automation (RPA) en wellicht machine learning of deep learning (lees meer in ons blog) kunnen daarom een ongrijpbare en lastig te begrijpen techniek zijn. Want hoe laat je dit nu op elkaar aansluiten?
Wij vinden dat je je organisatie stap voor stap, proces voor proces moet inrichten op het gebruik van artificial intelligence en zo je bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze oplossingen sluiten daarom ook naadloos aan op uw bestaande systemen. Zie het als een nieuwe app op je telefoon! Wij voegen er gewoon wat aan toe. Laat je in de onderstaande tekst met voorbeelden met artificial intelligence voor de gezondheidszorg en farmacie inspireren over hoe jouw bedrijf er binnen nu en 5 jaar uit kan zien.
Als arts zie je op een dag een hoop mensen. Toch besteed een arts slechts 27% aan patiënten. Artificial intelligence moet gaan helpen dit percentage omhoog te brengen.
Er zijn gelukkig steeds betere machines die het menselijk lichaam in kaart kunnen brengen. Maar hoe ga je nu om met deze enorme hoeveelheden data? Gebruik artificial intelligence voor betere diagnoses en behandelplannen. Bijvoorbeeld, een radioloog krijgt tijdens zijn opleiding te maken met het leren zien van 20.000 diagnoses. Dit vraagt enorm veel van artsen.
In het lab bij onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor de farmacie of onderzoek door artsen komt enorm veel statistiek voor. Vanuit resultaten worden simulaties gedaan. Hier is artificial intelligence zelfs zo krachtig dat Stanford er al een aparte opleiding voor heeft en een farmaceutisch bedrijf erin is geslaagd de ontwikkeling van een medicijn door middel van artificial intelligence met 80% te verkorten!
In de ziekenhuizen zijn we al best ver met artificial intelligence. Maar hoe zit dit nu bij de huisarts? Een plek waar veel gezondheidsklachten voor het eerst worden gehoord en waar het des te belangrijker is gelijke en goede diagnose te stellen om zo een eventuele doorverwijzing zo snel en correct mogelijk te kunnen doen. Verder ziet een huisarts heel veel mensen met een uiteenlopend spectrum aan klachten. Een huisarts kan onmogelijk op de hoogte blijven van alle medische ontwikkelingen. Artificial intelligene kan daarom uitermate geschikt zijn om ze te ondersteunen.
Klaar om aan de slag te gaan en je bedrijfsprocessen te optimaliseren met onze algoritmes?