Artificial-Intelligence

Wat is kunstmatige intelligentie?


Kunstmatige intelligentie, gewoonlijk AI genoemd, geeft machines de mogelijkheid om te leren van ervaringen en dingen te doen die ooit alleen menselijke hersenen leken te kunnen. Ik denk dat machines uiteindelijk het vermogen zouden kunnen ontwikkelen om dit alleen en zonder menselijke begeleiding te doen.

Zonder de juiste slaapplaatsen hebben onze gedachten de neiging om naar Hollywood te drijven – door kunstmatige intelligentie gecreëerde wateren vol ideeën over hoe kunstmatige intelligentie echt werkt. AI heeft zich verspreid naar de beschaving, waar het de potentie heeft om zaken als autonome voertuigen door de straten te laten navigeren of nauwkeuriger orkaanvoorspellingen te doen.

In een aankomende reeks blogposts hopen we wat licht te werpen op deze technologie en te verduidelijken wat kunstmatige intelligentie intelligent maakt. Er zijn veel verschillende manieren om AI zelf te beschrijven, met verschillende technologieën die machines de mogelijkheid bieden om intelligent te leren.

Een veel voorkomende misvatting heeft de neiging AI te positioneren als een eiland van robots en zelfrijdende auto’s. Met machine learning kunnen machines leren zonder te zijn geprogrammeerd voor een specifieke taak.

Feeds voor sociale media, waarbij algoritmen voor kunstmatige intelligentie worden gebruikt om te bepalen welke inhoud als eerste aan gebruikers wordt getoond, zoals berichten, video’s, foto’s en andere inhoud.

Stephen Hawking vertelde op de Zeitgeist-conferentie in Londen in 2015 dat computers de komende 100 jaar mensen bij AI zullen inhalen.

Als gevolg hiervan wordt de term “AI” steeds vaker gebruikt als acroniem om machines te beschrijven die de menselijke intelligentie en het probleemoplossend vermogen ervan nabootsen. De veiligste werkdefinitie is om een ​​machine in staat te stellen de vele vormen te simuleren die voortkomen uit menselijke intelligenties en denkprocessen. AI neemt de vorm aan van kunstmatige intelligentie of kunstmatige neurale netwerken (AI) of AI-achtige systemen.

Leer bijvoorbeeld uit ervaring, zoek uit hoe u bepaalde problemen kunt oplossen en leer door ervaring. Technologie wordt gedefinieerd als intelligent als het kan worden geïmiteerd wat wordt begrepen als intelligent gedrag. Opmerking: deze gids is geen vergelijking met menselijke intelligentie, hoewel hij het begrip van de basisconcepten van machinecognitie vergemakkelijkt.

Kunstmatige intelligentie is nog steeds een wonder van technologie, maar het is nog ver verwijderd van het repliceren van menselijke intelligentie en echt intelligent gedrag. 42% van de AI-onderzoekers voorspelt zelfs dat kunstmatige intelligentie in 2030 op menselijke intelligentie zal lijken.

Maar dat betekent niet dat AI-creaties echt intelligent zijn, of dat ze in staat zijn om mensachtige taken te vervullen. Microsoft en Alibaba hebben onafhankelijk AI gebouwd met begrijpend lezen, en Microsoft heeft een AI die net zo goed is in lezen als in schrijven. De kracht van AI ligt in het vermogen om de dingen te doen waarvoor mensen het hebben opgeleid.  Onderzoekers voorspellen dat AI mensen zal overtreffen in verschillende taken, van spraakherkenning en spraakverwerking tot spraakverwerking.

Om deze reden is kunstmatige intelligentie steeds populairder in verschillende branches zoals de logistiek, maak en proces industrie, financiele sector, gezondheidszorg en farmaceutische indsturie, retail en groothandel, landbouw, voedsel of veevoeder producenten, bouw en overheid en gemeenten waar veel taken repetitive zijn maar ook steeds meer diepgaande analyses nodig zijn.

Benieuwd naar wat deze nieuwe techniek voor je bedrijf kan betekenen?
Kijk dan verder op onze oplossingen pagina met branche specifieke oplossingen of neem contact op!

Comments are closed.